Απαραιτήτως πρέπει να τηρούνται οι προτεραιότητες βάσει των φωτεινών σηματοδοτών στο εργοτάξιο για το αποχετευτικό της Βάρης

Επιβεβλημένη η συμμόρφωση των οδηγών

  • Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου, 2020 - 06:16
  • /   Eνημέρωση: 27 Ιαν. 2020 - 14:00

Το σοβαρό θέμα της τήρησης των κυκλοφοριακών “υποδείξεων” βάσει των φωτεινών σηματοδοτών στην περιοχή της Βάρης επανέρχεται στο προσκήνιο, με φόντο τη διαπιστωθείσα συμπεριφορά οδηγών, οι οποίοι δεν ακολουθούν τη λειτουργία τους, προκαλώντας κυκλοφοριακό πανικό.

Δεδομένης της εξέλιξης των εργασιών στο έργο του αποχετευτικού δικτύου του οικισμού της Βάρης τις τελευταίες ημέρες και καθώς οι παρεμβάσεις γίνονται επί του επαρχιακού δρόμου, επαναλαμβάνεται η ανάγκη τήρησης των φωτεινών ενδείξεων, για την εξυπηρέτηση του συνόλου των οδηγών.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες οφείλουν να επιδεικνύουν αυξημένα αντανακλαστικά αλλά και υπομονή(!), καθώς στη διάθεση της κυκλοφορίας έχει αφεθεί το ένα ρεύμα που εναλλάξ χρησιμοποιούν οι αντίθετα διερχόμενοι οδηγοί.

Ειδικότερα, ο οδηγός που αντικρίζει κόκκινο φανάρι οφείλει να σταματά και να παραχωρεί προτεραιότητα, ασχέτως αν στη δική του κατεύθυνση ακολουθεί “ουρά” οχημάτων.

Άλλωστε, τα παραπάνω μέτρα λήφθηκαν από τον καλά οργανωμένο ανάδοχο του μεγάλου έργου, με σκοπό την ασφάλεια αλλά και την εξυπηρέτηση των οδηγών στην περιοχή.

Μπορεί στη Σύρο οι πολίτες να μην είναι εξοικειωμένοι με τη λειτουργία φαναριών, ωστόσο, η συμμόρφωσή τους με αυτά κρίνεται άκρως επιβεβλημένη.