Εκπαιδευτικές επισκέψεις της ΑΕΝ Σύρου στην έκθεση "Το Ελληνικό Ναυτιλιακό Θαύμα"

  • Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023 - 11:27

Εντός της προηγούμενης εβδομάδας, πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές εκπαιδευτικές επισκέψεις των σπουδαστών και σπουδαστριών Α΄, Δ΄ και ΣΤ΄ εξαμήνου της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου (Α.Ε.Ν.) στην έκθεση «Το Ελληνικό Ναυτιλιακό Θαύμα» (1857-2023), του κ. Γιώργου Φουστάνου, η οποία επαναλαμβάνεται στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, έπειτα από την θετική αναγνώριση που έτυχε κατά την πραγματοποίησή της την καλοκαιρινή περίοδο.

Μάλιστα, έπειτα από σχετικό αίτημα της Α.Ε.Ν. Σύρου, με ιδιαίτερη χαρά ήταν παρών σε αυτές τις εκπαιδευτικές επισκέψεις και ο ίδιος ο κ. Φουστάνος, ο οποίος ξενάγησε τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες στον χώρο της έκθεσής του και επιπλέον αναφέρθηκε διεξοδικά στην ιστορία και την πρόοδο της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας, από τον 19ο μέχρι τον 21ο αιώνα, η οποία συνετέλεσε σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε «Το Ελληνικό Ναυτιλιακό Θαύμα».

Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Σύρου επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά τον κ. Γιώργο Φουστάνο, για την προσωπική συμβολή του στην ενημέρωση των σπουδαστών και σπουδαστριών της γύρω από την ιστορία της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας των τελευταίων 170 ετών, και του εύχεται υγεία και ευημερία, ώστε να είναι σε θέση να συνεχίσει το σημαντικό έργο που επιτελεί μέσα από την διάχυση του σπουδαίου διαχρονικού ρόλου της εμπορικής ναυτιλίας για την χώρα μας.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες από τις εκπαιδευτικές επισκέψεις της Α.Ε.Ν. Σύρου στην έκθεση του κ. Φουστάνου.

 

Ετικέτες: