Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τους οδηγούς που σταθμεύουν αυθαίρετα στο ιστορικό κέντρο

Παράνομη στάθμευση “παγώνει” την κυκλοφορία

Στο προσκήνιο με κάθε τρόπο η ανυπαρξία μέτρων που θα ανακουφίζουν την Ερμούπολη

Εκτός ελέγχου... είναι πλέον η κατάσταση με τα παρανόμως σταθμευμένα οχήματα στο ιστορικό κέντρο, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις μπλοκάρουν απόλυτα την κυκλοφοριακή ροή σε καθημερινή βάση.

Με φόντο την επισκεψιμότητα που καταγράφεται πλέον στη Σύρο, η πόλη έρχεται αντιμέτωπη ξανά με τον κυκλοφοριακό “εφιάλτη” που αποτελεί το μείζον και σοβαρό άλυτο πρόβλημα του κέντρου, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει πολιτική βούληση για διευθέτησή του. Οι όποιες θέσεις στάθμευσης δεν επαρκούν και αυτό δυστυχώς, “σπρώχνει” ορισμένους ασυνείδητους οδηγούς να αφήσουν τα οχήματά τους σε παντελώς ακατάλληλα σημεία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η κατάσταση που παρατηρήθηκε προχθές στο ύψος του θεάτρου “Απόλλων”. Οδηγοί άφησαν τα αυτοκίνητά τους κατά μήκος των σκαλοπατιών και μάλιστα ένας εξ αυτών σε σημείο του δρόμου, κλείνοντας τη ροή των διερχόμενων οχημάτων και mini bus.

Ειδικότερα, για αρκετά λεπτά, υπήρξε προβληματισμός για το πώς θα χωρέσουν δύο mini bus από το σημείο, στο οποίο υπήρχε όχημα σχεδόν στη μέση του δρόμου.

Τελικά, ο ένας οδηγός του mini bus – με καθοδική πορεία - στάθμευσε στην άκρη του δρόμου, ώστε να μπορέσει το αντίθετα κατευθυνόμενο λεωφορείο να κάνει ελιγμούς.

Οι εικόνες αποτυπώνουν την επικινδυνότητα που διαμορφώνεται στο κέντρο της πόλης και αναδεικνύουν την έλλειψη θέσεων στάθμευσης, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κομφούζιο. Για μία ακόμη φορά καλείται η Δημοτική Αρχή να ασχοληθεί σοβαρά με το κρίσιμο πρόβλημα.