Πρότυπες περιβαλλοντολογικές δεσμεύσεις για το “Κλειστό γυμναστήριο του Γαυρίου” στην Άνδρο

  • Τετάρτη, 3 Αυγούστου, 2022 - 06:13

Ένα σημαντικό έργο όπως αυτό της κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Γαύριο της Άνδρου βρίσκεται σε διαδικασία εγκρίσεων και πρόσφατα αποφασίστηκε η υπαγωγή του σε πρότυπες περιβαλλοντολογικές δεσμεύσεις, που θα βοηθήσουν την ευρύτερη περιοχή έπειτα από την ολοκλήρωση του.

Το πολύπαθο έργο, του οποίου η κατασκευή απασχολεί πολλά χρόνια τώρα, υπενθυμίζοντας ότι μόλις τον Ιούνιο 2022 έγινε ο έλεγχος του οικοπέδου από την αρχαιολογική υπηρεσία, δείχνει να περνάει στο επόμενο στάδιο δεσμεύσεων, αυτή την φορά περιβαλλοντικών.

Συγκεκριμένα και για να είναι το έργο “φιλικό” προς το περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής του Γαυρίου, οι δεσμεύσεις έχουν να κάνουν με συγκεκριμένους κομβικούς τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος, όπως:

- Προστασία από τις αέριες εκπομπές

- Διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων

- Ορθή χρήση νερού και ενέργειας

- Προστασία από την παραγωγή θορύβων και δονήσεων

Η υπαγωγή στις περιβαλλοντολογικές δεσμεύσεις παραμένει σε ισχύ και ενσωματώνεται στις μετέπειτα χορηγούμενες άδειες, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 5 της προαναφερθείσας ΚΥΑ.

Να αναφέρουμε ότι επειδή το έργο πραγματοποιείται στον ίδιο χώρο με σχολικά κτίρια της περιοχής, είχε απασχολήσει επίσης και το γεγονός του χώρου στάθμευσης, της διέλευσης των οχημάτων και της πρόσβασης των μαθητών.

Σημασία έχει ότι αργά αλλά σταθερά ολοκληρώνονται οι αποφάσεις γύρω από αυτό το σημαντικό έργο που θα δώσει πνοή στην περιοχή του Γαυρίου και θα ενισχύσει τη νεολαία και τον αθλητισμό του νησιού.