Σκληρή απάντηση της Χρυσάνθης Στεφάνου, για την άρνηση Σουσούδη σχετικά με την πρόταση για ανάληψη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Άνδρου

"Ανυπέρβλητος εγωισμός και πολιτικά συμφέροντα"

Έχει γίνει πλέον γνωστό, ότι η δημοτική παράταξη Λοτσάρη έκανε την πρόταση να αναλάβει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Άνδρου, η Χρυσάνθη Στεφάνου, μία πρόταση την οποία αρνήθηκε ο δήμαρχος και πρόεδρος του ΔΛΤ, Θεοδόσης Σουσούδης, λέγοντας, ότι, "η κίνηση, ανεξαρτήτως του προσώπου που προτείνατε, είναι μια άκρως επιθετική κίνηση κατά των θεσμών", συμπληρώνοντας ότι "δεν υπάρχει θέμα αλλαγής της σύνθεσης του Δ.Σ του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου".

Η Χρυσάνθη Στεφάνου, που είναι το πρόσωπο, που συζητήθηκε αρκετά τις τελευταίες ημέρες στο νησί της Άνδρου, αποφάσισε να δώσει τη δική της απάντηση, για την άρνηση του δημάρχου Άνδρου, έπειτα από την τιμητική, όπως την χαρακτήρισε, πρόταση του Δημήτρη Λοτσάρη.

"Οφείλω και θέλω να τοποθετηθώ δημόσια, σχετικά με το θέμα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Άνδρου"

Αρχικά στην ανακοίνωσή της μίλησε, για την πρόταση που της έγινε και πως την υποδέχθηκε, λέγοντας, ότι, "δεν μου αρέσει να περιαυτολογώ, ούτε να γράφω μακροσκελή κείμενα, σίγουρα προτιμώ τις πράξεις παρά τα λόγια, ωστόσο οφείλω και θέλω να τοποθετηθώ δημόσια, σχετικά με το θέμα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Άνδρου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κυρίους Δημήτρη Λοτσάρη, Κυριάκο Θωμά και Χρήστο Βουραζέρη ,οι οποίοι διέκριναν στο πρόσωπο μου τα κατάλληλα, κατά την προσωπική τους κρίση, προσόντα και θεώρησαν πως θα ήμουν ικανή ώστε να αναλάβω μια τόσο υπεύθυνη θέση όπως αυτή της προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Άνδρου. Ευχαριστώ επίσης μία πολύ μεγάλη μερίδα συντοπιτών μου, που είτε με γνωρίζουν προσωπικά είτε όχι, υποστήριξαν με θέρμη πως θα μπορούσα να ανταποκριθώ επάξια σε μια τέτοια θέση. Εκφράζω τέλος τις ευχαριστίες μου στην εταιρεία Fast Ferries, καθώς και στους αξιοσέβαστους πλοιάρχους της ελληνικής ακτοπλοΐας, για την αμέριστη υποστήριξη τους στη συγκεκριμένη πρόταση".

"Μοναδικό κίνητρο για την αποδοχή της πρότασης που μου έγινε, αποτέλεσε η αγάπη μου για την Άνδρο"

Όσον αφορά στην αποδοχή της συγκεκριμένης πρότασης, τόνισε, πως, "θα ήθελα να διευκρινίσω εξ αρχής πως η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε για την πιθανή ανάληψη της συγκεκριμένης θέσης, έτυχε θετικής ανταπόκρισης από την πλευρά μου, γνωστοποιώντας ρητά στους συνομιλητές μου, πως αν γινόταν τελικά δεκτή από τον νυν πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και δήμαρχο του νησιού, Θεοδόση Σουσούδη, δεν θα εμπεριείχε προσωπικά συμφέροντα, πολιτικές σκοπιμότητες και κάθε μορφής ανταλλάγματα, κάτι το οποίο ουδέποτε έθεσαν και οι ίδιοι προς συζήτηση. Θεωρώ πως είμαι αρκετά τυχερή κι ευλογημένη στη ζωή μου ώστε να μην έχω ανάγκη από τίτλους κοινωνικής αναγνώρισης και δημόσιες οικονομικές απολαβές. Μοναδικό κίνητρο για την αποδοχή της πρότασης που μου έγινε, αποτέλεσε η αγάπη μου για την Άνδρο και ένα όραμα για ανάπτυξη, εξέλιξη και εκσυγχρονισμό των λιμενικών εγκαταστάσεων του νησιού σε επίπεδο ασφάλειας, υποδομών και παροχών. ΄Όλα αυτά φυσικά θα πραγματοποιούνταν σε συνεργασία με τον Δήμαρχο και μια διευρυμένη ομάδα καταξιωμένων ανθρώπων όλων των ειδικοτήτων σε θέματα λιμένων και ναυτιλίας".

Όσο για την άρνηση της συγκεκριμένης πρότασης, από τον Θεοδόση Σουσούδη, ανέφερε, ότι, "τολμώ να πω πως ενθουσιάστηκα απερίγραπτα στην ιδέα ότι η πρόταση που μου έγινε θα ένωνε ανθρώπους και δυνάμεις με γνώμονα το κοινό καλό του τόπου και μόνο. Δυστυχώς όμως ήρθα αντιμέτωπη με μία πραγματικότητα ανυπέρβλητου εγωισμού, αμέτρητων προσωπικών και πολιτικών συμφερόντων, λασπολογίας, καχυποψίας, ανθρωποφαγίας και μίσους".

"Να προβληματιστείτε για την καταλληλότητα βιογραφικών τα οποία ανήκουν σε ανθρώπους που έχετε ψηφίσει"

Στη συνέχεια, θέλησε να αναφερθεί στο βιογραφικό της, για το οποίο όπως λέει η ίδια, "σχετικά με τις απορίες ορισμένων όσον αφορά το βιογραφικό μου, θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω πως είμαι κάτοχος πτυχίου Λογιστικής, αποφοιτώντας από το τμήμα Διοίκησης και Οικονομίας του ΑΤΕΙ Κρήτης. Μετά το πέρας των σπουδών μου, επέλεξα ευθύς αμέσως να εργαστώ στις οικογενειακές μας επιχειρήσεις καθώς γνώριζα ήδη από το παράδειγμα του πατέρα μου πως ο άνθρωπος είναι ικανός να πετύχει και να διαπρέψει στον επαγγελματικό τομέα έχοντας όρεξη και αγάπη για δουλειά, όραμα, μεράκι, υπομονή, επιμονή, συνέπεια, θυσίες, αντοχές, αξίες και έννοιες οι οποίες δεν μαθαίνονται τόσο στα βιβλία όσο στην πραγματική ζωή. Από το 2008 μέχρι σήμερα εργάζομαι αδιάκοπα σε ένα ευρύ φάσμα ναυτιλιακών δραστηριοτήτων, παρακολουθώντας παγκόσμια συνέδρια και συμμετέχοντας ενεργά σε ναυτιλιακούς φορείς και συλλόγους, ώστε να ενημερώνομαι όσο το δυνατόν καλύτερα για τις εξελίξεις του χώρου".

Την ίδια ώρα, συνέχισε, επισημαίνοντας πως "δεν ξέρω και δεν με ανησυχεί ιδιαίτερα αν θεωρείτε πως όλα τα παραπάνω μπορούν να καλύψουν μία θέση προέδρου σε ένα Λιμενικό Ταμείο, όμως καλό θα ήταν, αφού σας έλυσα την απορία σχετικά με το δικό μου βιογραφικό, να προβληματιστείτε – ίσως και εντονότερα – για την καταλληλότητα βιογραφικών τα οποία ανήκουν σε ανθρώπους που έχετε ψηφίσει και οι οποίοι ήδη κατέχουν σημαντικότατες διοικητικές θέσεις στο Δήμο και το Λιμενικό Ταμείο".

"Μοναδικό προσωπικό μου συμφέρον, θα ήταν ο ασφαλής ελλιμενισμός των πλοίων της ακτοπλοΐας"

Όσο για τα προσωπικά συμφέροντα, που από ότι λέει, κάποιοι άφησαν να εννοηθούν, υποστήριξε πως "σχετικά με τις απορίες ορισμένων όσον αφορά το προσωπικό μου συμφέρον, θα απαντήσω πως το μοναδικό προσωπικό μου συμφέρον, σε περίπτωση ανάληψης της θέσης προέδρου στο Λιμενικό Ταμείο, θα ήταν ο ασφαλής ελλιμενισμός των πλοίων της ακτοπλοΐας, μέσα στα οποία συγκαταλέγονται και τα πλοία της οικογενειακής μου επιχείρησης. Ας μην ξεχνάμε πως το λιμάνι είναι η βιτρίνα μας, η πύλη εισόδου και εξόδου του νησιού μας και οι επιβάτες δικαιούνται να νιώθουν ασφάλεια και να χαίρουν άνεσης σε αυτό, ακόμα και κάτω από τις πιο σκληρές καιρικές συνθήκες. Θα ήθελα επίσης να υπογραμμίσω πως σε περίπτωση θαλάσσιου κολλήματος στον κεντρικό λιμένα του νησιού, αυτόματα στερείται ανεφοδιασμού πάσης φύσεως. Συνεπώς ένα καλύτερο λιμάνι και με καλύτερες υποδομές δεν συμφέρει μόνο εμένα αλλά προφανώς ολόκληρο το νησί".

Παράλληλα, ανέφερε, ότι, "επιθυμώ να διευκρινίσω επίσης δύο σημεία στα οποία έκανε αναφορά ο κύριος Σουσούδης την ημέρα της ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας της δημοτικής αρχής στις 3/9/2024.

  • Η οικογένεια μου διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον κύριο Σουσούδη, όπως και με τον κύριο Λοτσάρη, όπως και με όλους τους ανθρώπους του νησιού που επιθυμούν και προσπαθούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Άνδρου έχοντας ως μοναδικό τους κίνητρο το κοινό καλό και μένοντας μακριά από πολιτικά παιχνίδια και ατομικά συμφέροντα.

  • Η οικογένεια μου κι εγώ βοηθούσαμε, βοηθάμε και θα συνεχίσουμε να βοηθάμε τον τόπο μας, άνευ θέσεως, όπως ανέφερε ο κύριος Σουσούδης, και θα συμπληρώσω πως καλό θα ήταν η βοήθεια να γίνεται αποδεκτή όχι κατά το δοκούν αλλά πάντα όταν υπάρχει ανάγκη".

"Σέβομαι και τιμώ απόλυτα την αρνητική ανταπόκριση του δημάρχου και των συνεργατών του"

Κλείνοντας, είπε, ότι, "αν και η πιο ελκυστική λέξη για εμένα ξεκινώντας αυτή η ιστορία ήταν η λέξη "ενωτική", διαπίστωσα με λύπη πως δεν υπάρχει δείγμα ενότητας στην κοινωνία της Άνδρου, γεγονός που αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη της, καθώς όσο καλά και να χτίζει κανείς το πρωί, πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα γκρεμίζει το βράδυ. Εν κατακλείδι, σέβομαι και τιμώ απόλυτα την αρνητική ανταπόκριση του δημάρχου και των συνεργατών του απέναντι στην εν λόγο πρόταση που του έγινε και του εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του τόσο ως δήμαρχος όσο και ως πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Άνδρου. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα να γίνει σεβαστή η επιθυμία μου να κλείσει εδώ το συγκεκριμένο θέμα σχετιζόμενο με το όνομα μου, να πάψει η συνεχής αναπαραγωγή του και θα συμβούλευα να ασχοληθούμε όλοι με τα πολύ πιο σοβαρά θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα μας. Εύχομαι υγεία, αγάπη και ειρήνη στο μυαλό και την καρδιά σας".