Εικόνες ντροπής πίσω από το κτήριο της ΔΟΥ Σύρου

Αδιαφορούν για τη δημόσια υγεία

Ένα αποκρουστικό θέαμα αντικρίζουν σχεδόν σε καθημερινή βάση, όσοι κάτοικοι, αλλά και επισκέπτες έχουν την τύχη ή μάλλον την ατυχία, διότι περί ατυχίας πρόκειται, να περάσουν από το στενό που βρίσκεται στο πίσω μέρος του κτηρίου που στεγάζεται η εφορία της Σύρου, καθώς και ιατρεία, αλλά και άλλες υπηρεσίες.

Ο χώρος έχει κατακλυστεί από ακαθαρσίες και περιττώματα ζώων, αλλά και ανθρώπων, τα οποία έχουν κατακλύσει το πεζοδρόμιο, μετατρέποντας σε άκρως επικίνδυνη την περιοχή για τη δημόσια υγεία τόσο των εργαζομένων στο συγκεκριμένο κτήριο, αλλά και των περιοίκων.

Σε όλο αυτό το "εκρηκτικό" σκηνικό, το οποίο παραπέμπει σε υγειονομική "βόμβα", λόγω και των αυξημένων θερμοκρασιών που επικρατούν τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, θα πρέπει να προστεθεί και η κάκιστη εικόνα που παρουσιάζεται από τα κάθε λογής σκουπίδια που υπάρχουν διάσπαρτα, λόγω της μη ύπαρξης των κάδων απορριμμάτων, αλλά και το χόρτων που έχουν φυτρώσει ανάμεσα στις πλάκες του πεζοδρομίου.

Να σημειωθεί, όπως αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες, στο σημείο καθημερινά παρκάρουν τόσο οχήματα, όσο και δίκυκλες μοτοσικλέτες, ενώ πλησίον του συγκεκριμένου δρόμου λειτουργούν και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αυτές οι καταστάσεις ντροπής, σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με το κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της Σύρου και πολύ περισσότερο, τη στιγμή που το νησί στοχεύει να γίνει "πόλος" έλξης τουριστών, κάποιοι ανεξέλεγκτα να καταστρέφουν την εικόνα της.