Santorini Dive In Action

Το "Dive In Action" ταξιδεύει στην Κύθνο

Μια υπόσχεση δυο ετών υλοποιείται στις σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή μεταξύ δυο φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών στην Κύθνο. Η υπόσχεση αφορά στην υλοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων, με υποθαλάσσιους και παράκτιους καθαρισμούς, στο πλαίσιο της ενημέρωσης, ενεργοποίησης κι ευαισθητοποίησης των...

Οι παγκόσμιες ημέρες Περιβάλλοντος 5/6 και Ωκεανών 8/6 με φίλους στις Κυκλάδες

Η Περιβαλλοντική Οργάνωση Dive In Action, από τις 2 Ιουνίου μέχρι τις 10 Ιουνίου 2022, στο πλαίσιο του εορτασμού των 2 κοντινών Παγκόσμιων ημερών, της Ημέρας Περιβάλλοντος 5/6 και Ημέρας των Ωκεανών 8/6, υλοποιεί δράσεις σε 3 νησιά των Κυκλάδων με τους φίλους νησιώτες της Οργάνωσης. 

Για...

Santorini Dive In Action: Προετοιμασία δράσεων για τη νέα χρονιά

Από τις πρώτες ημέρες του 2022 βιώνουμε στις Κυκλάδες αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, ένα δείγμα των επιπτώσεων της "κλιματικής αλλαγής", με βαρύ κι έντονο χειμώνα, ακραίες καιρικές συνθήκες, μεγάλης συσσώρευσης βροχοπτώσεις, πρωτόγνωρες - μεγάλης διάρκειας - χιονοπτώσεις και απότομες μεταβολές...

Με πεδίο δράσης το Ηφαίστειο της Σαντορίνης

  • Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου, 2021 - 10:54
  • 0 Σχόλια

   - Όλοι όσοι ενημερώνονται και συμμετέχουν στις δράσεις της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Dive In Action, έχουν ένα κοινό μεταξύ τους. Αγαπούν τη θάλασσα και θέλουν να συμβάλλουν ενεργά στη θαλάσσια προστασία και συντήρηση.

     Με την...

Πλατφόρμα ROV για την θαλάσσια προστασία στη Σαντορίνη

Μια από τις σημαντικές ενέργειες των περιβαλλοντικών δράσεων είναι η επιθεώρηση. Η πρώτη φάση, για την διακρίβωση των ρυπαντικών φορτίων, και των περιβαλλοντικών συνθηκών, για την οργάνωση και τον σχεδιασμό της επιχειρησιακής δράσης που ακολουθεί, είναι η επιθεώρηση της υποθαλάσσιας περιοχής....

Θαλάσσιο ξενικό είδος εξαπλώνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς

Ενημέρωση, για μία νέα «απειλή» από τον Ινδικό Ωκεανό για τα τοπικά οικοσυστήματα της Μεσογείου, πραγματοποιεί η περιβαλλοντική οργάνωση Santorini Dive In Action.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση:

Από την πύλη εισόδου ξενικών ειδών της Ανατολικής Μεσόγειου, ο Λεσεψιανός μετανάστης...

Τριήμερο δράσεων αφιερωμένο σε περιβάλλον και ωκεανούς στην Σαντορίνη

Με τρεις εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα, Περιβάλλοντος το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021, και Ημέρα των Ωκεανών την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021, συνεχίζει τις δράσεις της η περιβαλλοντική οργάνωση Dive In Action, στα πλαίσια της συνεργασίας με τον Δήμο Θήρας για τη μείωση του περιβαλλοντικού...

Παραλίες και βυθός γεμάτοι πλαστικό

Άλλη μία δράση της περιβαλλοντικής οργάνωσης Dive In Action πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το μεσημέρι της Παρασκευής 23 Απριλίου, όταν ολοκληρώθηκε ο εθελοντικός υποβρύχιος καθαρισμός στον Όρμο των Φηρών.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Dive In Action, με τη συνεργασία του Δήμου Θήρας,...

Υποβρύχιος καθαρισμός στον Όρμο Φηρών

Η φετινή μετακίνηση της έναρξης της τουριστικής περιόδου δίνει για δεύτερη χρονιά την ευκαιρία για περισσότερες δράσεις, σε σημεία του νησιού που τα τελευταία χρόνια, λόγω της μεγάλης τουριστικής περιόδου και της αυξημένης κίνησης, δεν επέτρεπε την πρόσβαση.

Ένα από αυτά τα σημεία είναι...

Νέα ξενικά είδη στη Σαντορίνη

Τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα αποτελέσματα της καταγραφής της θαλάσσιας περιοχής της Καλντέρας της Σαντορίνης για το πρώτο τρίμηνο του 2020, δημοσίευσε η Περιβαλλοντική Οργάνωση “Santorini Dive In Action”.

Μια σημαντική καταγραφή στα νερά της Καλντέρας της Σαντορίνης πραγματοποιήθηκε κατά την...

Δίκτυο παρακολούθησης θαλάσσιων περιοχών

Στην προοπτική ανάπτυξης δικτύου συνεργατών και το πλαίσιο αναφοράς θαλάσσιων περιβαλλοντικών δράσεων στα νησιά των Κυκλάδων η περιβαλλοντική οργάνωση Dive In Action ξεκινά στις 18 Μάρτη το πρόγραμμα "Envi-Net 2020".

Ένα πρόγραμμα υποτροφιών εκπαίδευσης σε θαλάσσια περιβαλλοντικά ζητήματα...