όψεις Δημαρχείου Σύρου

Ακτινογραφία… εργασιών για την “αναγέννηση” του Δημαρχείου

Με το βλέμμα στραμμένο στο μεγάλο έργο της “αναγέννησης” του Δημαρχιακού Μεγάρου Σύρου παραμένει η Δημοτική Αρχή και οι κάτοικοι του νησιού, καθώς οι όψεις του σήμερα φέρουν τεράστιες φθορές, αλλοιώνοντας την αρχιτεκτονική μοναδικότητα που αυτό εξέπεμπε διαχρονικά.

Με το ποσό του 1,8 εκατ...

Δεύτερη προσπάθεια για τις όψεις του Δημαρχείου Σύρου

Δεύτερη κρούση… για αναζήτηση αναδόχου πραγματοποιεί ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης αναφορικά με το έργο αποκατάστασης των όψεων του Δημαρχιακού Μεγάρου, βγάζοντας στον αέρα ξανά(!) τον διαγωνισμό, με προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για μία νέα προσπάθεια σε συνέχεια του πρώτου...

Κανένα ενδιαφέρον για τις όψεις του Δημαρχιακού Μεγάρου

  • Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου, 2024 - 06:19
  • 0 Σχόλια

Πλάτη… στο έργο για τις αποκαταστάσεις των όψεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Σύρου γύρισαν οι εργολάβοι, αφού στον πρώτο διαγωνισμό δεν υπέβαλε κανένας ενδιαφέρον και προσφορά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μία επιπλέον καθυστέρηση που θα προκύψει στην έναρξη υλοποίησής του.

Πρόκειται για μία...

Αποκατάσταση για το πιο ιστορικό κτήριο της Σύρου

Σημαντική “προίκα” για τη νέα Δημοτική Αρχή αποτελεί η δρομολόγηση του έργου της αποκατάστασης των όψεων του Δημαρχιακού Μεγάρου της Σύρου, όπως επισημαίνει ο νέος δήμαρχος, Αλέξης Αθανασίου στην “Κοινή Γνώμη”.

Μία νέα “εποχή” αρχίζει για το πιο ιστορικό κτήριο – μνημείο της Ερμούπολης με...

Χαραμάδα… κινδύνου για πεζούς

Μετακινήθηκαν και δεν επανατοποθετήθηκαν ποτέ στην αρχική θέση τους, τα απαγορευτικά κιγκλιδώματα στον μικρό δρόμο που συνδέει το Δημαρχιακό Μέγαρο με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμούπολης, παρά τον κίνδυνο που υπάρχει για τους πολίτες, αναφορικά με τις όψεις που σταδιακά καταρρέουν.

Εν...

Στο ταμείο του δήμου 2 εκατ. ευρώ για το Δημαρχείο Σύρου

Με Υπουργική απόφαση κατοχυρώθηκε πλέον το ποσό των 2 εκατ. ευρώ στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, για το έργο της αποκατάστασης των όψεων του ιστορικού Δημαρχιακού Μεγάρου, που δεσπόζει στο κέντρο της πλατείας Μιαούλη, εξέλιξη που έρχεται να ανακουφίσει τόσο τη Δημοτική Αρχή, όσο και τους δημότες...

Θετική ανταπόκριση Πέτσα για όψεις Δημαρχείου: Καλύπτεται το έργο από ΠΔΕ του Υπ. Εσωτερικών

  • Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου, 2023 - 13:12
  • 0 Σχόλια

Με τον αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανό Πέτσα συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μηνά Αληφραγκή, του Βουλευτή Κυκλάδων κ. Φίλιππου Φόρτωμα και του Συνεργάτη αν. Υπουργού...

“Να χρηματοδοτηθεί συνολικά η αποκατάσταση”

Την πλήρη(!) κάλυψη του ποσού που υποδεικνύει η μελέτη αποκατάστασης των όψεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Σύρου – Ερμούπολης θα ζητήσει ο δήμαρχος, Νίκος Λειβαδάρας, από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα στη νέα συνάντησή τους, την προσεχή Δευτέρα στην Αθήνα.

Τα παραπάνω...

Δημαρχείο Σύρου - Ερμούπολης: Διαβεβαιώσεις αποκατάστασης αλλά γενικόλογου ύφους από Πέτσα

  • Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023 - 10:14
  • 0 Σχόλια

Σε γενικόλογες διαβεβαιώσεις για την αποκατάσταση των όψεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Σύρου – Ερμούπολης προχώρησε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο απάντησης που έδωσε σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Συρμαλένιου.

...

Νέες καταρρεύσεις και η πολιτεία απούσα

Σε νεκρή ζώνη μετατρέπεται ο δημόσιος χώρος και δρόμος δίπλα από το Δημαρχιακό Μέγαρο Σύρου – Ερμούπολης και συγκεκριμένα στη νοτιοανατολική και βορειοανατολική πλευρά, καθώς νέες καταρρεύσεις από τις όψεις του, επέβαλαν εκτεταμένο αποκλεισμό της περιοχής, ώστε να μην κινδυνεύσει κάποια...

Χρηματοδοτήσεις 5 εκ. ευρώ για Δημαρχείο και ηλεκτροκίνηση

Τη δέσμευση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα σχετικά με τη λήψη χρηματοδοτήσεων στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, για το έργο της αποκατάστασης των όψεων του Δημαρχιακού Μεγάρου, καθώς και για το έργο της ηλεκτροκίνησης στη Σύρο, απέσπασε ο Δήμαρχος, Νίκος Λειβαδάρας, στην τελευταία...

Έργο ύψους 2,2 εκατ. ευρώ για τις όψεις του Δημαρχείου Σύρου

Στο ποσό των 2,2 εκατ. ευρώ ανέρχεται το έργο για τις αποκαταστάσεις των όψεων του Δημαρχείου Σύρου – Ερμούπολης, σύμφωνα με όσα υπέδειξε η σχετική μελέτη, που εγκρίθηκε πλέον και από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η ανωτέρω εξέλιξη πυροδοτεί για τη Δημοτική Αρχή την έναρξη ενός αγώνα...

Εγκρίθηκε η μελέτη για τις όψεις του Δημαρχείου Σύρου – Ερμούπολης

  • Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου, 2022 - 06:20
  • 0 Σχόλια

Την πολυπόθητη έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού έλαβε η μελέτη αποκατάστασης των όψεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Σύρου – Ερμούπολης, στις 21 Ιανουαρίου, όπως γνωστοποίησε ο Δήμαρχος, Νίκος Λειβαδάρας, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πληροφορώντας σχετικά για το σοβαρό θέμα, το...